Jadłospis
- 30.08.2024 11:16
- Menu znajduje się w nowej zakładce Menu
Alergeny występujące w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. MięczakiDo przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, lubczyk, zioła prowansalskie, papryka, pieprz ziołowy, pieprz czarny, czosnek niedźwiedzi, kurkuma, sól, czarnuszka,liść lubczyka,, natka pietruszki, koper, cząber, tymianek, rozmaryn, miete.
Kierownik zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie
- Wróć do listy artykułów
Ostatnie artykuły