Tygodniowe menu
Tygodniowe menu
Co w tym tygodniu będą jeść nasze dzieci.
- Po10. 11.
- Śniadanieherbata rumiankowa (200ml)
pieczywo pszenno-żytnie ze słonecznikiem, sezamem z masłem (50g)
wędlina
pomidor (25g)1,7 - ObiadTYLKO PRZEDSZKOLE
racuchy z jabłkiem (220g)
sok owocowy 100% (200ml)
zupa ogórkowa z pulpetami (330ml)1,3,7 - Przekąskaśliwka (150g)
- Wt11. 11.
- Śniadaniebrak danych
- ObiadŚWIĘTO NIEPODLEGŁOŚCI
- Przekąskabrak danych
- Śr12. 11.
- ŚniadanieHerbata rumiankowa (200ml)
pieczywo pszenno-żytnie ze słonecznikiem, sezamem z masłem (50g)
wędlina
papryka (25g)1,7 - Obiadryż z jabłkiem i sosem jogurtowym (220g)
lemoniada (200ml)
zupa chłopska z kiełbaską (330ml)1,3,7,9 - Przekąskamelon (150g)
- Cz13. 11.
- Śniadanieherbata miętowa (200ml)
pieczywo pszenno-żytnie ze słonecznikiem, sezamem z masłem (50g)
pasta jajeczna
ogórek kiszony (25g)1,7 - Obiadkiełbaska z rusztu z cebulką (100g)
ziemniaki (200g)
surówka coleslaw (80g)
kompot owocowy (200ml)
zupa brukselkowa (330ml)1,3,7,9 - Przekąskabanan (150g)
- Pt14. 11.
- Śniadanieherbata z cytryną (200ml)
kasza manna z sokiem (200g)
bułka z nutellą (50g)1,3,7 - Obiadryba w cieście naleśnikowym (100g)
ziemniaki (200g)
surówka z papusty kiszonej, marchewka, jabłko, cebula (80g)
sok owocowy 100% (200ml)
zupa jarzynowa (330ml)1,3,4,7,9 - Przekąskagruszka (150g)
- So15. 11.
- Nieczynna
- Ni16. 11.
- Nieczynna
Alergeny
Alergeny występujące w posiłkach:
1. zboża zawierające gluten
2. skorupiaki i produkty pochodne
3. jajka i produkty pochodne
4. ryby i produkty pochodne
5. orzeszki ziemne (arachidowe)
6. soja i produkty pochodne
7. mleko i produkty pochodne
8. orzechy
9. seler i produkty pochodne
10. gorczyca i produkty pochodne
11. nasiona sezamu i produkty pochodne
12. dwutlenek siarki
13. łubin
14. Mięczaki