Tygodniowe menu
Tygodniowe menu
Co w tym tygodniu będą jeść nasze dzieci.
- Po14. 07.
- Śniadanieherbata owocowa (200ml)
pieczywo mieszane z masłem (50g)
wędlina (25g)
rzodkiewka, szczypiorek (50g)1,7 - Obiadzapiekanka z makaronem (220g)
sok owocowy 100% (200ml)
zupa z kapustki młodej (330ml)1,3,4,7 - Przekąskaarbuz (150g)
- Wt15. 07.
- Śniadanieherbata z cytryną (200ml)
pieczywo mieszane z masłem (50g)
ser żółty (25g)
pomidor (50g)1,7 - Obiadnuggetsy z indyka (100g)
frytki z ziemniaków (200g)
marchewka z jabłkiem (80g)
kompot owocowy (200ml)
rosołek z lanymi kluseczkami (330ml)1,7,9 - Przekąskamus owocowy (150g)
- Śr16. 07.
- Śniadaniekakao/herbata (200ml)
pieczywo mieszane z masłem (50g)
wędlina (25g)
ogórek świeży (50g)1,7 - Obiadknedle ze śliwką (220g)
lemoniada (200ml)
zupa szczawiowa z jajkiem (330ml)1,3,7 - Przekąskabanan (150g)
- Cz17. 07.
- Śniadanieherbata rumiankowa (200ml)
pieczywo mieszane z masłem (50g)
twarożek ze szczypiorkiem (25g)
rzodkiewka (50g)1,7 - Obiadmięso wieprzowe w sosie własnym (100g)
kasza mix (200g)
surówka coleslaw (80g)
kompot owcowy (200ml)
zupa kalafiorowa (330ml)1,7 - Przekąskagalaretka (150g)
- Pt18. 07.
- Śniadanieherbata z cytryną (200ml)
ryż na mleku (200g)
pancakes z dżemem (80g)1,3,7 - Obiadpaluszki rybne (100g)
ziemniaki (200g)
surówka z kapusty pekińskiej, marchew, jabłko (80g)
sok owocowy 100% (200ml)
zupa z fasolki szparagowej (330ml)1,3,4,7 - Przekąskajabłko (150g)
- So19. 07.
- Nieczynna
- Ni20. 07.
- Nieczynna
Alergeny
Alergeny występujące w posiłkach:
1. zboża zawierające gluten
2. skorupiaki i produkty pochodne
3. jajka i produkty pochodne
4. ryby i produkty pochodne
5. orzeszki ziemne (arachidowe)
6. soja i produkty pochodne
7. mleko i produkty pochodne
8. orzechy
9. seler i produkty pochodne
10. gorczyca i produkty pochodne
11. nasiona sezamu i produkty pochodne
12. dwutlenek siarki
13. łubin
14. Mięczaki